Photobucket, dlaczego on? Postaram się to wyjaśnić jak najkrócej tylko potrafię, a mianowicie, firma utrzymuje się już całkiem sporo czasu, ponieważ nie padła mając za sobą aż 10 lat pracy. I to nie wszystko, ponieważ ten serwis cieszy się nadal dużym, a może wręcz wielkim gronem odbiorców. Może i po przekroczeniu transferu usuwa zdjęcia (chodzi głównie o drugi transfer, który jest opisany niżej), ale co to zmienia? To nie my powinniśmy troszczyć się o nasz skromny magazyn, w którym powinien być ład i porządek? Jeżeli komuś na prawdę potrzeba bardzo dużo miejsca na tym o to wirtualnym dysku to może je sobie dokupić choć nie sądzę by tak łatwo było zająć 2GB miejsca. Oczywiście jest również druga część transferu, która odpowiada za wyświetlenia. Jest to miejsce, w którym magazynuje się odtworzenie (raczej) z każdego, oddzielnego IP i jest ono zapamiętywane na cały miesiąc, po czym się resetuje i będzie ono naliczane dopiero, jeżeli ta sama osoba, z tego samego IP, odtworzy dany obrazek w następnym miesiącu, a raczej po zresetowaniu drugiego transferu. Oczywiście na tym serwisie są również konta premium, które oferują dużo więcej niż darmowe konta, ale to jest raczej oczywiste. Wracając do drugiego transferu, nikt wam przecież nie zabrania zakładać po parę kont. Wiele osób tak robi, z tego co słyszałem, i bez tego nie da się wręcz obejść kiedy tworzymy na przykład typowego Naruciaka. Jest tam wiele technik, lokacji i innych tego typu rzeczy, które po prostu wręcz potrzebują swoich obrazków. Można również pomyśleć o tym iż w przypadku padnięcia serwisu, on by w jakiś sposób starał się zadbać o swoich użytkowników, ponieważ na ich serwisie znajdują się płatne konta. Mimo to może to być również mylne i mogą się zatroszczyć tylko o tych, którzy dla nich płacą. Tak więc zbierając wszystko co powiedziałem do kupy można podsumować:
Zalety:
+ Trwały Serwis
+ 2 GB miejsca na pliki i 10 GB na odtworzenia (Oczywiście to już zależy od osoby)
Wady:
- Dużo większa wygoda dla płatnych użytkowników
Jeżeli czegoś zapomniałem, albo napisałem coś nie tak proszę o wypowiedź, osobiście nie spotkałem się z lepszym, darmowym serwisem, i mam nadzieję, że wiele osób na tym skorzysta.